Sobre La Salut


Patrona del Bisbat de Terrassa

Benvolguts i benvolgudes,

La Mare de Déu de la Salut, tant estimada a la ciutat de Sabadell, és des de l’any 2008 patrona de la nostra diòcesi, erigida l’any 2004 per Sant Joan Pau II amb la butlla Cristifidelium salutem.

La devoció a la Mare de Déu és una tradició antiga i arrelada en la vida del nostre poble que, enmig dels neguits de cada dia, enmig de les dificultats de la vida, experimenta la protecció d’aquesta mare que ens mira i ens estima.

No es tracta, de cap manera, d’un símbol, no és un mite o la projecció de la necessitat d’una mare. És una persona real, una mare real, la Mare de Jesús, que pel fet de ser Ell el Fill Etern de Déu, ens porta en el seu cor des de tota l’eternitat, i també, és clar, en la seva encarnació en Maria.

En el designi de Déu, en seu projecte d’amor, des de sempre, quan va crear els éssers humans, quan es va fer home en Maria per salvar-nos, ens ha portat sempre en la seva ment i en el seu cor, des de tota l’eternitat ens coneix i ens estima. L’himne de la Salut expressa bellament aquest designi de Déu i la protecció de Maria que, amb el seu esguard maternal, ens acompanya en la vida i en l’agonia.

Us convido doncs a visitar el Santuari i gaudir dels seus espais, especialment a venerar la imatge de la Mare de Déu, a fer una estona pregària i reflexió i també a participar en les celebracions que s’hi organitzen. A la vegada podeu gaudir dels espais naturals que envolten el temple i que ajuden a elevar la ment i la pregària envers el Creador de tot.

Cordialment en el Senyor + Salvador Cristau i Coll

Bisbe de Terrassa